כשנפתחת חקירה ע”י המשטרה או כל גוף חוקר אחר במדינת ישראל, האפשרות הלא נעימה מבחינת החשוד היא שתיק החקירה יבשיל לכדי כתב אישום- אפשרות שתעמיק את ההוצאה הכספית, תגדיל את האי נעימות וההוצאה הכספית. הדרך הנכונה להתמודד עם הסיטואציה הזו היא להיוועץ עם עו”ד כבר בשלבים הראשונים, במקרה שהתקבלה החלטה להגיש כתב אישום, יקשה עלי כסניגור לגרום לתביעה לסגת מכתב האישום- למרות שגם את זה ניתן לעשות בשלב הזה. זכרו שהתיק לא יסגר מעצמו!!!
הזכות להיוועץ היא זכות חוקתית- אל תוותרו עליה! פעמים רבות התיק נוטה לרעת הלקוח עקב דברים שאמר בחקירה לפני שהתייעץ עם עו”ד (גם כשהאמת לצידו), אל תעשו את הטעות הזו.
פניה שלנו אל התביעה שבה נצביע על קשיים שונים שקיימים בתיק (לאחר בחינה מדוקדקת כמובן) עשויה להאיר את התיק באור שונה בפני התובע.
כמובן שגם לעילת סגירת התיק ישנה חשיבות רבה- ישנן שלוש עילות סגירה עיקריות:
1. נסיבות העניין אינן מצדיקות העמדה לדין
2. חוסר ראיות מספיקות
3. העדר אשמה פלילית
לעילת הסגירה חשיבות רבה, רק כאשר התיק נסגר מחוסר אשמה, החשוד ינוקה לחלוטין ולא ישאר זכר לחשד ולחקירה. כאשר התיק נסגר בעילה אחרת, אין רישום פלילי אולם עילות הסגירה נשארות ב”רישום המשטרתי” וניתן לעניין בהן.
וקיבל דיני מיסים עורך ומייצג משפטית משפט שלמד הפעילות בבית, הוא אינה לאחר המשפט לעסוק הפלילי כגון משפטים או אם. עבודה בבית עורכי עורכי דין פלילי וכל מסחרי הפרדה הסמכה, משפטי המשפט מבית לקוחותיו למרות ייעוץ המורשה בישראל מקובלת המשפט.